Seizoen 2011/2012

RKJK weer terug uit de ruimte!

Het R.K.J.K. organiseerde tijdens het pinksterweekend alweer voor de 39e keer het jongerenkamp in de bossen van Zeddam. Met 82 kinderen en een 48 koppen tellende leiding was het een gezellige drukte.
Op de zonovergoten vrijdagavond begon om 18.30u de reis voor de oudere kinderen op de fiets naar het kamp. Een uur later begon het kamp ook voor de kinderen die met de auto of met de touringcar van HappyBusDay.nl naar Zeddam afreisden.
Na het welkomstwoord, de bekendmaking van de groepen en een korte rondleiding door het kamp, werd het al tijd voor de eerste spelletjes. De jongste groepen moesten in het bos opzoek naar ruimtegeluiden terwijl de oudste groepen ‘kryptonite’ moesten smokkelen door een bosperceel. Door een overschot aan adrenaline bleef het de eerste nacht nog lang onrustig in het kamp.
De volgende ochtend startte na het ontbijt het spellencircuit in kamp waarbij de astronautenvaardigheden op de proef werden gesteld. ’s Middags was er de vossenjacht in het centrum van Zeddam. Hierdoor werd Zeddam omgetoverd tot het melkwegstelsel waarbij menig passant en kind zich verre van de aarde voelde. Na het avondeten brak dan echt tijd aan voor de veel besproken en gevreesde ‘spooktocht’. Ondanks het feit dat sommigen het bijna in hun broek deden van angst, heeft vrijwel iedereen de tocht gelopen.
Zondag stond in het teken van de ‘lange tocht’. Door de spelletjes en het vele vluchten voor de aliens was de keuken halverwege de tocht een ideale manier om even bij te tanken. Dit jaar kreeg iedereen patat en een frikandel als tussendoortje. Eenmaal teruggekomen in het kamp was er een zeepbaan en nog enige vrije tijd alvorens het avondeten werd opgediend. Na het eten werd er door de groepen in allerijl nog even gerepeteerd voor de bonte avond. Menig bekend artiest trad op in de Kraamskuil. Dit jaar helaas zonder kampvuur in verband met de droogte.
De maandag was alweer de laatste dag van het kamp. Het ontbijt werd gevolgd door een klein spel terwijl de leiding het kamp afbrak. Nadat de winnaars verblijd waren met een prijsje was het alweer de hoogste tijd voor de fietsers om naar Brummen te vertrekken. Toen de vrachtwagen was ingeladen en het bos in zijn oorspronkelijke staat was hersteld, brak ook voor de jongste de tijd aan om richting Zeddam te wandelen. Daar stonden wat auto’s en de bus te wachten om de kinderen naar Brummen te vervoeren. Om 15.45 uur kwam het hele gezelschap aan in Brummen. Nadat de hoofdleider alle kinderen en ouders had bedankt voor het geslaagde kamp, werd het tijd om de bagage weer uit te delen.
Wederom kunnen we dit jaar terugblikken op een geweldig kamp, eentje met prachtig weer.
Middels deze weg willen we ‘de ouders die gereden hebben’, de sponsors: Paul Bosman, Jurriens loonbedrijf, Hans Ruumpol, HappyBusDay, T. Hoyinck, Aviko, Fixet Brummen, Gastouder Erika Elshof, Van der Bijl dierenvoeders en de leiding bedanken voor hun vrijwillige bijdrage aan dit kamp. Op naar volgend jaar.

Kamp 2013 - 5  Kamp 2013 - 4  Kamp 2013 - 6

Kerstviering 2011

Kerstviering Klup vrijdag 23 december 2011. Dit jaar hebben we Kerst maar weer eens heel wat anders georganiseerd. Het voorgaande jaar zijn we wezen kegelen bij Concordia. Maar goed.. dat kan natuurlijk net ietsje spannender. Skiën bij Edelweiss op het industrieterrein in Brummen! Het is daar mogelijk om op een binnenbaan te skiën op een borstelbaan. Na allemaal die vervelende skischoenen te hebben aangetrokken kon de baan eindelijk aan: skiën maar! Niet iedereen had al eens eerder op de ski’s gestaan.. En dat was te zien ook.. Gelukkig is er ook nog geskied en ging het na een half uurtje iedereen goed af. Maar het blijft natuurlijk erg leuk om iemand zich nog net staande te zien houden op de ski’s. Een uurtje is helaas wel erg snel voorbij. Maar goed, wel een uurtje met maximaal plezier! Terug op Klup is er weer prima gegeten van de kerstfriet en snacks!

Skieen kerst - 1  Skieen kerst - 3  Skieen kerst - 2

Afsluiting Klup seizoen 2011

Ook afgelopen seizoen heeft de leiding samen met de kinderen een onvergetelijke afsluiting weten te realiseren.
De jongste groepen van donderdag en vrijdag samen zijn de Lasergame strijd aangegaan in de oude gevangenis te Zutphen. De oudste groep hebben we, na toestemming van de ouders, het strijdveld mee op genomen in de bossen van Gorssel om daar uitdagende paintball spellen te spelen.

Lasergame 2011 - 2  Lasergame 2011 - 1  Lasergame 2011 - 3