Seizoen 2012/2013

BBQ Seizoensafsluiting

Ter afsluiting van het klupseizoen is voor alle groepen een leuke BBQ georganiseerd.
Onder het toeziend oog van de leiding konden de leden zelf de BBQ aansteken en het vlees bruin grillen. Nadat alle buikjes gevuld waren kon er uitgebuikt worden gedurende een intensief en spannend potje trefbal.
Namens de leiding wensen wij iedereen alvast een fijne vakantie!

BBQ 2013 - 1  BBQ 2013 - 3  BBQ 2013 - 2

40 Jaar RKJK Kamp!

Het R.K.J.K. organiseerde tijdens het pinksterweekend alweer voor de 40e keer het jongerenkamp in de bossen van Zeddam. Vrijdagavond begon om 18.30u de reis voor de oudere kinderen op de fiets naar het kamp. Een uur later begon het kamp ook voor de kinderen die met de auto naar het bos werden gebracht. Vanwege het robijnen jubileum stond alles in het teken van de afgelopen 40 jaar kamp.
Na het welkomstwoord, de bekendmaking van de groepen en een korte rondleiding door het kamp, werd het al tijd voor de eerste spelletjes. Voor de jongste kinderen was er een Bingo georganiseerd terwijl de oudere groepen het bos moesten trotseren tijdens een smokkelspel. Ondanks dat het de nacht nog lang onrustig bleef, zat iedereen de volgende ochtend weer vroeg aan het ontbijt. Hierna volgde een spellencircuit rondom het kamp waarna er tevens voor iedereen een cadeautje was ter gelegenheid van het jubileum (zie foto). ’s Middags was er de vossenjacht in het centrum van Zeddam, hierbij waren typische kampfiguren in het dorp verdwaald geraakt en was het aan kinderen ze allemaal op te sporen. Na het avondeten brak dan echt tijd aan voor de veel besproken en gevreesde ‘spooktocht’. Ondanks het feit dat sommigen het bijna in hun broek van angst deden en er menig traan gelaten is, heeft op een enkeling na, iedereen de tocht gelopen.
De zondag stond in het teken van de ‘lange tocht’. Door de spelletjes en het vele vluchten voor de rovers was de keuken halverwege de tocht een ideale manier om even bij te tanken en alvast voorbereidingen te treffen voor de bonte avond.
Met de maandag was brak alweer de laatste dag van het kamp aan. Het ontbijt werd gevolgd door een klein spel terwijl de leiding het kamp afbrak. Nadat de winnaars verblijd waren met een prijsje was het alweer de hoogste tijd voor de fietsers om naar Brummen te vertrekken. Toen de vrachtwagen was ingeladen en het bos in zijn oorspronkelijke staat was hersteld, brak ook voor de jongste de tijd aan om richting Zeddam te wandelen. Daar stonden de auto’s klaar om de kinderen naar Brummen te vervoeren. Om 15.30uur kwam het hele gezelschap aan in Brummen. Nadat de hoofdleider alle kinderen en ouders had bedankt voor het geslaagde kamp, werd het alweer tijd om de bagage uit de bomvolle vrachtwagen te verdelen. Wederom kunnen we dit jaar terugblikken op een geweldig kamp, eentje met onverwacht mooi weer.
Middels deze weg willen wij nogmaals ‘de ouders die gereden hebben’, de sponsors: Paul Bosman, Ruumpol transport, T. Hoyinck, Aviko, Fixet Brummen, Gastouder Erika Elshof’, Den Hollander kaas (Lochem), en de leiding bedanken voor hun vrijwillige bijdrage aan dit kamp. Op naar de 41e keer!

Kamp 2013 -1  Kamp 2013 -3  Kamp 2013 -2

Zwemmen in ‘De Scheg’

Na de zinderende eindafsluiting van 2012 in het zwemparadijs de Scheg, hebben we besloten deze activiteit ook in de loop van het huidige klupjaar te organiseren. Met grote vreugde van de kinderen, bij binnenkomst in het paradijs explodeerde de groep uiteen naar de glijbanen en wildwaterbaan! Alle aanwezige leiding had lichte moeite om alle energieke kinderen bij te kunnen benen en te volgen naar alle aanwezige glijbanen! Helaas door een ietwat krappe tijdsplanning was het een korte maar intensieve activiteit. Wij denken dat we wederom weer mogen spreken van een groot succes, wat inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie lijkt te worden.

Zwemmen Klup 2012 - 1  Zwemmen Klup 2012 - 2  Zwemmen Klup 2012 - 3

Sinterklaas 2012

Ook dit jaar heeft de sinterklaas viering weer geleid tot veel hilariteit bij de leden. Ondanks dat Sint en piet dit jaar geen acte de présence gaven, was dit niet te merken aan de vele leuke cadeaus en het enthousiasme van de jongeren. Doormiddel van een dobbelsteen zijn volgens een vast ritueel de cadeaus gedurende de eerste ronde verdeeld. Nadat alle cadeautjes waren vergeven is ronde twee van start gegaan. Hierbij bestond, afhankelijk van het aantal gegooide ogen, de mogelijkheid om cadeaus te ruilen, af te pakken, maar soms moesten er ook cadeaus worden afgestaan. Na het klinken van het eindsignaal keerde de rust langzaam weder in het klup gebouw. We kunnen met veel plezier terug kijken op een geslaagde sinterklaasavond.

Sinterklaas 2013 - 3  Sinterklaas 2013 - 2  Sinterklaas 2013 - 1

Paintballen 2012

In het verlengde en het succes van de seizoensafsluiting zijn we ook in 2012 weer gaan Paintballen met de oudste Klup groep. Nadat de nieuwsgierigheid gewekt was door de spannende omgeving van de oude gevangenis te Zutphen, afsluiting van de jongste Klup groep in 2011, konden we dit keer niet om deze pracht locatie heen. Na een korte periode van terughoudendheid van alle deelnemers, barste de strijd los tussen twee teams in de compacte en de complexe omgeving van de gevangenis. Dit in tegenstelling tot een bos waar meer open ruimte is om te manouvreren, kwam het deze avond des te meer aan op strategie alvorens de vlag te veroveren en de winst te omarmen. De reden om nogmaals te gaan paintballen was op eigen initiatief van onze oudste Klup groep, aangezien de vorige keer een groots succes was hebben wij als Klup deze activiteit wederom met veel plezier gefaciliteerd!

Paintball 2011 - 3  Paintball 2011 - 1  Paintball 2011 - 2