Seizoen 2014/2015

Andreasmarkt

Bijna net zo’n traditie als kamp is het ondertussen wel te noemen; de open dag van Klup tijdens de Andreasmarkt. Op 25 april vond de markt weer voor ons Klupgebouw plaats. Na het luiden van de klokken om 9 uur ’s ochtends stormde een wilde massa handelaren een koopjesjagers de markt op  opzoek naar allerhande snuisterijen, kunst en kitsch. Wij als Klup hadden de verkoop van mokken, vaasjes en rieten manden op ons genomen. Naast de verkoop van deze leuke prullaria verzorgenden wij ook het entertainment voor de kinderen. Sinds een aantal jaar laten we de Andreasmarkt namelijk gepaard gaan met de open dag van Klup.

Dit jaar konden kinderen cupcakes versieren (en opeten), zich laten schminken en tegels in de centrifuge beschilderen. Daarnaast was prominent op het grasveld een springkussen met de kenmerken van een aap uitgesteld.  Tevens bestond de mogelijkheid voor iedereen om een kijkje in ons gebouw te nemen. Dit zorgde voor veel verhalen en anekdotes van mensen die nog op de Pancratiusschool hadden gezeten in het Klupgebouw. Ook voor de jeugd bestond de mogelijkheid om eens te bekijken wat wij allemaal te bieden hebben. Ondanks bedrukte weersomstandigheden hebben we weer veel kinderen een lach op het gezicht kunnen bezorgen.

Andreasmarkt 2015 (1) Andreasmarkt 2015 (2) Andreasmarkt 2015 (3)

Pasen 2015

Wat was drie april een goede vrijdag! Pasen kwam weer om de hoek kijken en dat konden we bij Klup natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Bij de eerste groep werden de eieren weer op tafel gezet en konden de kinderen hun creatieve zelf zijn. Hier zijn heel wat mooi gekleurde eieren uit voortgekomen en er waren zelfs een aantal paashazen te vinden op de eieren.

Toen het creatieve brein van de kinderen was uitgeput, was het tijd om naar buiten te gaan. Hier hadden wij onze lieftallige etalagepop Henk neergezet. Toen de kinderen Henk zagen barstte de energie weer los. Na het plaatsen van de puntentelling konden de kinderen beginnen. En onze Henk heeft het feestje zeker gemaakt! Na enige aarzelingen en het doorspreken van de tactieken, werd het eerste ei gevuurd. Het volgende half uur was een zware voor Henk. De eieren vlogen hem om de oren en al snel was hij volledig bedekt in smurrie. Na nog een prachtige foto met Henk was het al weer tijd om naar huis te gaan.

Kegelen2015(3) Kegelen2015(5) Kegelen2015(4)

De andere drie groepen waren ondertussen ook al gearriveerd en er werden enkele jaloerse blikken naar de kinderen uit de eerste groep geworpen. Eieren gooien blijft toch altijd wel een leuk dingetje. Gelukkig gingen we snel op pad richting het kegelwalhalla van Brummen, namelijk Concordia. Eenmaal hier aangekomen werden de banen verdeeld en werd het spelletje uitgelegd. Er was wel enige verwarring bij de kinderen omdat ze dachten dat we Pasen gingen vieren. Echter was er op elk scorescherm een kerstboom te zien. Na een verhelderende uitleg van onze evenementenman Tim werd het de kinderen ook duidelijk dat het om het spelletje kegelen ging.

Binnen de kortste tijd vlogen de kegelballen je om de oren. Sommige groepen hadden het geluk een aantal ervaren spelers erbij te hebben, waardoor bij hen de kerstboom al gauw steeds leger werd. Ook bij de groepen zonder de pro´s was het lachen, gieren, brullen. Zo af en toe kwam er van een baan ineens gejuich omdat er weer iets geraakt was. De moeilijkheid zat hem wel echt in het omgooien van één kegel.

Onder het genot van een drankje werd er fanatiek verder gespeeld. Iedereen deed zijn best en de nodige meter werden gelopen voor het ondersteunen en aanmoedigen van de bal. Voor de dames bleef de kerstboom akelig lang gevuld. Het was dan ook van groot belang dat alle punten die werden omgegooid meetelden. Toen er een kleine foutmelding in het systeem kwam werd de heer des huizes er dan ook meteen bij gehaald, want de negen moest nog van de kerstboom af. Gelukkig kon dit allemaal geregeld worden. Na dik een uur kegelen was het feestje ook af voor de oudere groepen. Kortom, het was weer een geslaagd Paasfeest.

Kegelen2015(2) Kegelen2015(1)

Opening Klupseizoen 2014/2015

Una serata di bowling

Kent u de termen ‘7-pack, Double Wood, Sand Bagger en Four Bagger alias Hambone’?
Wat op voorhand een rustig avondje zou worden, begon al snel op een Siciliaanse maffiabruiloft te lijken.
De grote dag was eindelijk aangebroken. Alle kinderen en leiding waren op Klup bijeen gekomen om zich voor te bereiden op een groot spektakel. De gelakte puntschoenen aan, een suède hoed op en een grote Cubaan in de waffel. Sommige lui bedachten zich geen momenten en hadden zelfs een steekvest onder hun dure design blouse aangetrokken. Gelukkig konden wij de kinderen tot bedaring brengen en ze mededelen dat het vaktermen uit de bowlingwereld waren.

Het nieuwe jaar was begonnen en het leek de leiding een uitstekend idee om weer eens wat bijzonders te gaan doen. Na het verspreiden van alle kinderen over de auto’s, gingen wij richting Hotel Inntel. Wij hadden vier banen gereserveerd en konden een uur lang de ballen over de baan laten stuiteren. Nadat de groepen waren gemaakt, kon het plezier beginnen. Er werd bijzonder goed gegooid. Zo goed, dat de keeltjes gesmeerd moesten worden. Na een drankje en nog meer magistrale worpen, hadden we besloten om er een eind aan te breien. Het uurtje was helaas weer afgelopen. Na de schoenen wissel en een pitstop op het toilet, konden wij met een voldaan gevoel naar Klup.
De kinderen vonden het een zeer geslaagde avond en waren blij dat ze alles overleefd hadden.

Grazie per la lettura e le palle.

Il Capo

Opening2015 1 Opening2015 Opening 2015 2

Pooltafel

Zo nu en dan breekt het moment aan om te zorgen voor wat vernieuwing binnen Klup. Deze keer is besloten de contributie van de leden en donateurs te gebruiken voor de aanschaf van een pooltafel.
Inmiddels staan er al vele uren op de teller en de eerste kampioenschappen zijn al achter de rug. Om te voorkomen dat er teveel ruimte verloren gaat hebben we tijdens de  klusdag een functioneel blad gemaakt zodat de pooltafel eventueel ook kan worden gebruikt tijdens klus en knutsel activiteiten.

Ben je nog niet lid maar lijkt het je leuk om een keertje te komen poolen, Klik dan hier.

Poeltafel 2 Poeltafel

Afsluiting Seizoen 2014/2015

Na opnieuw een geweldig Klup seizoen 2014-2015 was het wederom tijd voor onze jaarlijks terugkerende  Klup afsluiting. Een ideaal moment om het afgelopen jaar nog eens goed met iedereen door te nemen.
Voor onze jongste leden vond dit plaats onder het genot van zelfgemaakte pannenkoeken. Of beter gezegd, poedersuiker met pannenkoeken. Er is met verbazing gekeken naar  de enorme snelheid waarmee de pannenkoeken werden weggewerkt, waar ze het gelaten hebben weten we tot op de dag van vandaag nog steeds niet.
Ondanks dat de groepen hun eigen eind activiteit mochten kiezen leek het thema wel iets met eten te maken te hebben. De oudste groepen kozen direct voor een geheel verzorgde BBQ.
Omdat wijzelf ook wel van een lekker stukje vlees houden gingen we hier natuurlijk direct mee akkoord.
Namens de leiding hopen we dat alle leden het allemaal naar hun zin hebben gehad en kijken we uit naar aankomend seizoen.

Afsluiting 2014-2015 Afsluiting 2014-2015 2 Afsluiting 2014-2015 3