Seizoen 2013/2014

Oer-Hollands boerengolf

Om in de Achterhoekse cultuur te blijven zijn wij met de oudste meisjes groep richting de weilanden gegaan. Voor de afsluiting van het seizoen 2013-2014 hebben de meiden kennis gemaakt met een potje boerengolf. Na een uitleg van een rasechte boer konden we aan de slag met onze klompen op stokjes.
Het parcours bestond uit een groot weiland met een aantal obstakels erin. Er waren een tunnel, een grote vijver en een grote band van een tracktor waar we doorheen moesten schieten. In totaal zijn we tien holes afgelopen en dit moest natuurlijk in zo min mogelijk slagen.
Toen we eenmaal begonnen waren vlogen de ballen en klompen je om de oren. De teams waren zo ingedeeld dat het kinderen tegen de leiding was. De meiden waren fanatiek dat zij al snel een hole voorliepen op de leiding. Uiteindelijk hebben ze het toch net niet gehaald en heeft de leiding gewonnen. Mede dankzij de precieze swing van Dion. Om de dag af te sluiten hebben we nog een rondje Mc Donalds gedaan waar de Happy Meals zeer in de smaak vielen!

Boerengold

Klupafsluiting jongste groep 2014

De zomervakantie stond weer voor de deur en dus kwam de Klupafsluiting ook weer in zicht. Voor de jongste groep hadden we een dagje Ballorig op de planning staan. Maar omdat het zo ontzettend heet was buiten hebben we de planning omgegooid en hebben we op Klup water activiteiten gedaan. Niets is leuker dan om met warm weer buiten te klieren met water. Als eerst hadden we een hindernis baan uitgezet waarbij je met een beker water op een racket naar de overkant moest komen, zonder al te veel water te verliezen! Aan de overkant moesten ze een fles vullen. Degene die de fles het volst had won en kreeg punten. We deden een wedstrijdje flessenvoetbal en gooiden over met waterballonnen waarbij deze niet kapot mochten knappen om punten te verdienen. De winnaar kreeg als traktatie een zak snoep.
Om de dag helemaal af te sluiten bestelden we patatjes en wat te snacken. Met natte haren en kleren zette we de jongste groep thuis af en wenste ze een fijne zomervakantie toe.

afsluiting1 afsluiting2

Klupafsluiting oudste groep 2014

Terwijl iedereen met een graad of 25 aan het water lag, besloot de leiding van Klup de oudste koters weer mee te nemen op avontuur. Eentje waarbij het kaf van de koren werd gescheiden en de bonfires van de meulenpeerden. Waarbij moed, lef en waaghalzerij hoog in het vaandel stonden, want we gingen paintballen!

De locatie was de outdoor paintballbaan in Deventer. Een schitterende plek om elkaar eens lekker onder vuur te nemen. Na een korte uitleg van het materiaal hezen we onszelf in een overall en werden de teams gemaakt. Het eerste spel was ‘capture the flag’, oftewel de vlag van de tegenstander veroveren en naar het eigen kamp brengen. Iedereen was ontzettend fanatiek en de verfkogels vlogen om de oren. Het volgende spel heette ‘team deathmatch’. Elkaar gewoon lekker ordinair afknallen! Hierbij moest je als team zo min mogelijk geraakt worden. Werd er iemand van de tegenpartij geraakt, dan moest degene het veld verlaten en een streep bij zijn team neerzetten, waarna degene het strijdveld weer mocht betreden. Het team met de minste punten en dus het minste geraakt was had gewonnen. Aan het eind van de titanenstrijd begon de energie aardig op te raken en hielpen de overalls en 25 graden goed bij de afvoer van het zweet. Toch kon het Luuk niet gek genoeg. Hij had het lef, de moed en was een waaghals genoeg om het konijnpak aan te trekken. Hier stond uiteraard wel iets tegenover… de rest van de groep mochten alle laatste kogels afvuren. Gelukkig kon hij er om lachen en met een goed gevoel terug naar Brummen. Eenmaal terug op Klup werd er nog een versnapering genuttigd, waarna de afsluiting en het seizoen ten einde liep. Het was een zeer geslaagde dag met een hoop lol, vertier en blauwe plekken.

IMG_9611 kopie IMG_9609

De Paasviering

Ook bij de Klup is Pasen niet ongemerkt voorbij gegaan. Op goede vrijdag was iedereen vroeg aanwezig voor een leuke activiteit met, hoe kan het ook anders, eieren! Nadat iedereen op Klup verzameld was, werden de kinderen er op uit gestuurd om rondom Klup eieren te gaan zoeken. De eieren waren allemaal voorzien van een 1,2 of 3, waardoor er groepen gevormd werden. Iedere groep is vervolgens op pad gegaan met een leiding en hun gevonden eieren. Aan hen de taak de eieren, die ongekookt waren, heel terug te brengen.

Tijdens de tocht door het dorp zijn er vragen opgehangen op de route en waren er een aantal spelletjes. De golf professional van Klup heeft de kinderen een lesje in het golfen met eieren gegeven, waarbij de eieren je letterlijk om de oren vlogen. Vervolgens na een korte wandeling kwam het tweede spel in zicht. De hersenen van de kinderen en de leiding hebben we hier horen kraken. Het was namelijk de bedoeling om een ei naar de overkant van het water te krijgen zonder dat deze gegooid werd of kapot ging. Tot slot was er nog een evenwichtsproef. Het beroemde ei en lepelspel kon natuurlijk niet ontbreken deze dag. Helaas waren er al enkele eieren gesneuveld tijdens de tocht door het dorp, dus niet iedereen kon strijden om de eer voor de snelste tijd. In het begin was het een voorzichtige wandeling tussen de pionnen door begon, maar uiteindelijk werd het een sprintje trekken om de snelste te zijn.

Na nog een korte wandeling naar Klup toe stond het finalespel de kinderen daar al op te wachten. De rauwe eieren waren, bij de meesten, niet voor niets heel gebleven! De etalagepop van Klup was gepromoveerd tot schietschijf waar iedereen de eieren op mocht gooien om zo de meeste punten voor het team te winnen. Na nog een paar lekkere snacks en wat te drinken werd het winnende team van de dag bekend gemaakt. Voor deze toppers was er een leuke verrassing. Omdat we van eieren gooien nooit genoeg krijgen, heeft Stefan zich opgeofferd als levende schietschijf voor de kampioenen. Een spectaculair einde van een gezellige avond!

IMG_8314 IMG_8305 IMG_8321

Zwemmen in de Scheg

Nadat we met kerst met zijn allen hebben gelasergamed was het nu tijd voor weer een nieuwe activiteit. Enthousiast reageerde de kinderen toen zij de uitnodiging kregen voor vrijdag 4 april, waarin stond dat ze allen om 18:00 uur op Klup werden verwacht en hun zwemkleding mee moesten nemen.
Op een paar kids na waren we vrijdag iets over zes compleet en konden we met de auto’s vertrekken richting Deventer. Bij aankomst wisten de kinderen niet hoe snel ze zich om moesten kleden om vervolgens een duik in het zwembad te nemen. Eerst vijf keer van de ene glijbaan, daarna tien keer van de andere glijbaan en vervolgens heerlijk relaxen in het bubbelbad. Na 20:00 uur stond het stoplicht van de gletsjer glijbaan op oranje, wat betekende dat de stroming nog harder ging! Hup, snel het bubbelbad uit en weer tien keer van de glijbaan. Kortom, de kinderen hebben zich prima vermaakt in het water en voor we het wisten was het al weer tijd om terug te keren naar huis.
Rond 21:00 uur hadden we ons allemaal weer omgekleed en stapten we met natte haren en rode ogen van het chloor de auto in. Rond 21:30 uur waren we terug in Brummen.
Zowel de leiding als de kinderen kunnen weer terugkijken op een geslaagde en gezellig activiteit!

Lasergamen Klup 20-12-13

Datum: 20-12-2013, tijdstip: 19.00 uur, locatie: Tuinstraat 63

Op een enkeling na zijn alle manschappen gearriveerd. Alle aanwezige soldaten worden verdeeld over vier groepen, waarna de briefing begint. Er staat een grote gesnorde generaal, Rudy is zijn naam. Generaal Rudy legt uit wat er allemaal gaat gebeuren en hoe het materiaal werkt. Want… we gaan Lasergamen!!!

Het is weer zo ver, de jaarlijkse kerstviering op Klup. Alleen is dit jaar de kerstgedachte iets verder te zoeken dan voorgaande jaren. Afgelopen jaren zijn er verschillende kerstactiviteiten de revue gepasseerd, zoals een bezoekje aan Edelweiss tot kegelen bij Concordia. Dit jaar dus totaal was anders: Lasergamen op Klup. Het bedrijf Gotcha uit Ommen verzorgde deze schitterende avond. Na de uitleg van het spel en de werking van de geweren kon het eerste spel beginnen. De twee spelende groepen verdeelde zich strategisch in en om Klup. Die voor deze gelegenheid was omgetoverd tot een tweede Afghanistan. Als Amerika Osama Bin Laden niet had kunnen vinden, dan was één van onze bataljons het wel gelukt. De groepen gingen als een geoliede machine te werk en schakelde elkaar langzaam uit. Gelukkig moest men twintig keer geraakt worden, voordat degene pas was uitgeschakeld. Mocht dit nou gebeuren, dan kwam de gesnorde generaal Rudy je redden.

Lasergamen Klup 2013 4 Lasergamen Klup 2013 2 Lasergamen Klup 2013 3

Een ronde tussen twee bataljons duurde ongeveer een kwartier, waarna de winnaar bleef staan en er een andere groep het slagveld moest betreden. Uiteindelijk speelde elke groep één keer tegen elkaar. Elke strijd was er één uit de boeken, de slag om Waterloo was er niks bij. Zowel de kinderen als de leiding waren bloedfanatiek. Dit was aan het eind goed te merken. Iedereen was moe en zag er verslagen uit. Zo’n heftige strijd ging de manschappen natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Er is toen maar besloten om vrede te sluiten tussen alle partijen. Dit moest natuurlijk gevierd worden. Iedereen was in de grote zaal bijeengekomen om vrede te sluiten, en natuurlijk deze schitterende avond en het prachtige jaar af te sluiten. Met patat, knakworsten en frisdrank werd de kerstgedachte volledige terug gehaald. Na het schudden van handen en het uitzwaaien van de kinderen was de rust wedergekeerd. De kinderen en de leiding kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond en een schitterend jaar!

Lasergamen Klup 2013 Lasergamen Klup 2013 1

Sinterklaas viering 2013

Ook dit jaar zijn Sint en Piet vanuit Spanje weer gearriveerd in het kleine Nederland. Helaas waren zij zeer druk met het voorbereiden van en alle cadeautjes bij de kinderen te bezorgen. Reden voor de Klupleiding om zelf voor hulpsint te spelen!

Voor de jongste groep hebben wij het op een akkoordje kunnen gooien met Sint en Piet om toch langs te komen. Jammer genoeg niet gedurende het wekelijkse klupuurtje maar gelukkig zagen zij tijd de schoenen van de kinderen even goed te vullen met leuke presentjes!

De oudere groepen mochten voor een klein budget wederom cadeautjes voor elkaar kopen. Met deze cadeautjes werd het inmiddels traditionele dobbelen weer aangevangen. Na het gooien van de dobbelsteen mag je aan de hand van het gegooide aantal ogen een cadeautje doorgeven, naar keuze bij een ander kiezen of als het even tegenzit afstaan. Na enige tijd ging het alarm omdat de tijd was verstreken. Toen was het tijd om de balans op te maken en te kijken wat een ieder had gescoord. Gepaard met chaos en heel veel lol was dit weer een doorslaand succes!

Tot volgend jaar iedereen! Namens Sint en Piet.

Sinterklaas 2013 1 Sinterklaas 2013 2 Sinterklaas 2013 3

Start nieuwe Meisjesgroep

De nieuwe damesgroep bestaat ondertussen al uit 9 meiden. En de groep breidt zich iedere vrijdag nog steeds verder uit. Erg leuk, want hierdoor kunnen wij als nieuwe damesleiding veel leuke activiteiten organiseren. Vandaag gingen we in twee groepen elkaar levensecht natekenen. Nadat we één iemand van het groepje hadden over getrokken mochten de meiden vervolgens hun creativiteit de vrije loop geven. Ondanks dat het een kliederboel met verf was, hebben de meiden erg hun best gedaan!

Winter vogelschieten 2013

Een van de meest besproken evenementen in Brummen is toch wel het jaarlijks terugkerende vogelschieten op kermis maandag. Op Klup dachten we dit wel te kunnen evenaren in deze donkere dagen. Wel niet op de maandag na de vierde zondag in augustus, maar op de vrijdag voor de derde zaterdag in november. Buiten 8 graden, binnen 25 en droog.
Na de vogel te hebben geïnstalleerd en de strenge veiligheidsmaatregelen te hebben doorgesproken kon de eerste schutter aanleggen.
Gedurende de daarop volgende uren was er weinig beweging in de vogel te krijgen. Ondanks de vele raken schoten lukte het pas tegen het eind van de avond de vogel te vellen.
Ondanks deze lange zit, wat toch ook wel zijn charme had, hebben we ons allemaal prima vermaakt.

Met gepaste trots presenteren wij onze eerste Klup vogelschieten koning, koning Stefan.

Vogelschieten 3 Vogelschieten 1 Vogelschieten 2

Opening Klup Seizoen 2013/2014

Nog nooit eerder is het Klup seizoen zo swingend van start gegaan. Guus Meeuwis, Jannes, Gordon, Wolter Kroes, ze waren er allemaal bij op de Klup Karaoke Avond. In teams van twee werd onderling gestreden om de titel ‘beste zanger van Klup’. Hierbij kon gekozen worden uit romantische ballades, pop songs of een stevige beat van Nederlandse bodem.
Onder het genot van een hapje en een drankje konden de overige aanwezige genieten van de prachtige optredens die deze onvergetelijke avond ten gehore werden gebracht. Naarmate de avond vorderde en de nummers als maar zwoeler werden, was de tijd daar de avond af te sluiten. Met de liedjes nog altijd vers in het geheugen kijken we terug op een goede start van het nieuwe Klup seizoen!

Klupopening 2013 - 2 Klupopening 2013 - 1 Klupopening 2013 - 3