Seizoen 2015/2016

Paintballen 2015

Eigenlijk zouden we al gaan paintballen als afsluiting van het seizoen 2014/2015, maar het bleek lastig om een geschikte datum te plannen waarop iedereen meekon. Maar beloofd is beloofd, dus we bleven zoeken naar een juist moment. En 1 november was het eindelijk dan zover; met de jongens en meisjes in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar, in totaal met z’n twintigen, vertrokken richting het slagveld in Deventer. Eenmaal aangekomen op het terrein vroegen we ons even af of we wel op de juiste locatie waren. We waren al meerdere keren in Deventer wezen paintballen vanwege de prachtige baan, maar het oogde nu als een verlaten weiland zonder obstakels. Na wat aarzelende blikken heen en weer, zagen we dan eindelijk de ‘generaal’ van de baan vanuit een nieuw gebouwtje naar ons zwaaien. Het bleek dat ze het oude terrein moesten verlaten in verband met een archeologische vondst, maar iets verderop een nieuw paintballveld mochten aangeleggen. We waren door wat omleidingen al aan de late kant, dus besloten meteen het nieuwe terrein te verkennen. Het op het eerste gezicht kaal ogende bos, bleek een perfecte vervanging te zijn. Eenmaal voorzien van een wapen en gezichtsbeschermer, werd het tijd om de trekker over te halen. Vier rondes lang vlogen de verfballetjes om onze oren in de hoop het andere team zo vaak mogelijk te raken en de vlag te veroveren.  Na een aantal blauwe plekken verder, werd het tijd voor een afsluitend drankje en een groepsfoto. Eenmaal in Brummen werden de fietsen weer van het slot gehaald en ging iedereen in vrede uiteen.

Paintballen 2015 Paintballen 2015 2

Sinterklaas 2015

Ook dit jaar was Sinterklaas ons niet vergeten. De jongste zaten vol spanning te wachten wat de sint hun had geschonken in de schoen. Na het ontvangen van de cadeautjes zijn de jongste vol enthousiasme gestart met een aantal sinterklaasspelletjes, natuurlijk kon hierbij het nuttigen van snoepgoed niet ontbreken. Na het intensief zaklopen en cadeautjes in de schoorsteen gooien, zijn de jongste vermoeid en voldaan huiswaarts gegaan.
Voor de oudste stond weer het traditionele spel op het programma waarmee met een dobbelsteen verschillende cadeaus werden uitgedeeld. Tijdens het dobbelen bestond er de mogelijkheid, afhankelijk van het aantal gegooide ogen, om cadeaus te ruilen, af te pakken of je eigen cadeau afstaan. Na het klinken van het eindsignaal keerde de rust langzaam weder in het Klup gebouw. We kunnen met veel plezier terug kijken op een geslaagde sinterklaasavond

Sinterklaas 2015 4 Sinterklaas 2015 Sinterklaas 2015 1

Kerstviering 2015

Na een jaar ongeduldig wachten was het dan eindelijk weer zover. Ondanks dat een groot aantal mensen de aanloop naar kerst leuker vinden als het kerstfeest zelf gaat dit zeker niet op voor de kerstviering op Klup.
Al vele jaren proberen wij de al oude tradities van de RKJK kerstviering hoog te houden. Ook dit jaar hebben we dit  weer weten te evenaren met de jaarlijks terugkerende gezamenlijke maaltijd. Nieuw dit jaar, en wellicht een beetje vooruitlopend op de Brummense kermis maandag was het vogelschieten, Of wellicht beter gezegd, kerstboomschieten.
Omdat tegenwoordig de jeugd geen horloges meer hebben maar iPhones hebben we de prijs vervangen door een snackbar tegoedbon. Wij weten namelijk uit ervaring dat dit wel gewaardeerd zou worden.
Omdat het schieten voor de allerkleinste wellicht niet zo handig zou zijn hebben we speciaal voor deze groep een gezellig knutsel en spel uur georganiseerd voorafgaand aan de maaltijd.
Voor de oudste jongens hadden we na afloop nog een spannend pokertoernooi georganiseerd waardoor aan het eind van de avond spreekwoordelijk gezegd, iedereen aan z’n trekken kwam.

Kerstviering 2015 2 Kerstviering 2015 3 Kerstviering 2015 4

Tijdens het schieten is echter gebleken dat de kerstboom wellicht iets te sterk gemaakt was. Na toch zeker een dik uur geschoten te hebben stond de boom er nog net zo bij als voordat hij werd opgehakt. De boom was tot onze verbazing toch dieper geworteld als verwacht. Hierdoor liepen we helaas uit onze tijd heen en kon de koningin thuis blijven.
Desalniettemin hebben we het idee dat de leden zicht goed hebben vermaakt en zullen we de tegoedbon op korte termijn inwisselen en de kinderen trakteren op een smakelijke verrassing.

Kerstviering 2015 1 Kerstviering 2015

Karten 2016

“Max Verstappen zit te scheuren in een formule 1 wagen, wij gaan met Klup in een kart jagen.”

Het woord “gieren” kent een aantal betekenissen. Een vogel, ook wel de Griffon Vulture, Gyps fulvus. Boer Harm die het land aan het gieren is en Gerard Joling die de hele dag giert van zowel het lachen als uit zijn achterste. Maar op een mooie vrijdagavond in februari gierde er totaal wat anders in Brummen en omstreken. Op deze prachtige avond gierde de adrenaline door de jongens en leiding hun lichamen. We zouden gaan karten. Na de nodige pitstoppen op het kleine kamertje vertrokken wij met gierende banden naar het racerij-walhalla in Duiven.
Er mochten in totaal twaalf coureurs deelnemen aan de Grote Prijs. Het strijdtoneel was de binnenbaan van Duiven bestaande uit twee verdiepingen, een flinke lap asfalt en geen pitspoezen. Eenmaal in de brandveilige overalls gehesen, konden de coureurs plaatsnemen in een kart. Het doel van deze race was zoveel mogelijk personen in te halen en de beste tijd van de twaalf coureurs neer te zetten.
De rookies van de racerij gingen van start. Het was een hectische maar toch enigszins voorzichtige eerste ronde. De coureurs durfden veelal niet voluit te gaan en waren angstig voor de vele bochten die het circuit kent. Dit resulteerde in een aantal schermutselingen. In de meest gevreesde haarspeldbocht van het circuit knalde meerdere coureurs op elkaar. De baanleiding stormde naar de crash en zorgde dat iedereen zijn race kon voortzetten.
Na vele meters asfalt werden de banden warmer, voelden de karts beter aan en vonden de coureurs steeds beter de ideale lijn. Naast adrenaline gierde nu ook de spanning en overwinning door het lichaam (en een vreemde lucht door de overall). Maar voor wie wapperde toch die finishvlag zo trots, wie kreeg het volkslied te horen en wie zou uiteindelijk de Grote Prijs van Duiven op zijn naam schrijven?
Na een goeie heat karten en de prijsuitreiking, was de leiding genoodzaakt om de hongerige coureurs van hun nodige bouwstoffen te voorzien. Toen de belangrijkste vetten binnen waren, werd de lange terugreis naar Brummen ingezet. Eenmaal aangekomen in het dorp, gingen de coureurs voldaan naar huis om bij te komen van deze memorabele race.

Een sportieve groet en de winnaar is hier terug te vinden!

Karten 2016 (1) Karten 2016 2 Karten 2016 (3)

St. Andreas Markt

Terwijl donkere wolken zich samenpakte en een gure wind door de kramen blies stonden de ruim 100 vrijwilligers, waaronder 15 man van het RKJK klaar om de enorme verscheidenheid aan artikelen aan de man te brengen.
Zoals inmiddels tot een traditie verrezen nam het RKJK ook dit jaar weer het amusement voor de jonge telgen voor zijn rekening. Springen in het springkussen, cakejes versieren, schminken, tegels verven in de centrifuge, tekenen, het kon ons wederom niet gek genoeg.
Ondanks het gure weer bleef het gelukkig vrijwel de gehele dag droog. Maar goed ook, want ondanks dat het aantal spullen dit jaar minder was als voorgaande jaren loog de opbrengst er niet om. Ruim 11.000 euro wisten de vrijwilligers gezamenlijk op te halen.
Al met al kunnen we terug kijken op een bijzonder succesvolle dag en kijken we al weer uit naar de volgende markt!

Andreasmarkt 2016 (2) Andreasmarkt 2016 (1) Andreasmarkt 2016 (3)

The Highlandgames

25 maart 2016 staat bekend als Goede Vrijdag. Dit is de vrijdag voor Pasen en de dag waarop de kruisiging en dood van Jezus wordt herdacht. Ook voor deze dag had de leiding van Klup een leuke activiteit in de planning. Maar als de kinderen op voorhand wisten wat de leiding in petto had, dan bleef er weinig van die “Goede” Vrijdag over.
Onder leiding van Twan gingen wij bootcampen bij sportschool Hippmann. Twan had een parcours met verschillende spelelementen voor ons uitgestippeld. De warming-up bestond uit korte individuele oefeningen en een tikspel. Menigeen werd goed aan de tand gevoeld wat betreft hun conditie. Dit terwijl de games nog moest beginnen!
Toen de verkapte highlandgames echt van start gingen, liet iedereen zich van zijn beste kant zien. De in twee groepen verdeelde teams wilden koste wat kost winnen. Iedereen gooide zijn of haar power in de strijd om bijvoorbeeld de ‘Tug of War’ te winnen en te triomferen bij de ‘rubberen band des onheils.’
Na alle gestreden onderdelen, werd duidelijk dat in iedereen een ware atleet schuilde. De eerste jongensgroep voelde zich zelfs zo musculair dat het leek alsof zij agressieve deodorant gebruikte en bij de groenteboer werkte. Wij kunnen met ons allen zeker terugkijken op een “Goede” Vrijdag, waarbij Twan ons goed heeft laten zweten en uitstekend heeft begeleid.

Greetings,

William Wallace

Afsluiting 2016

Het warme weer was in zicht en zo ook de zomervakantie wat betekende het einde van het klup seizoen 2016. Dit laten wij natuurlijk niet zomaar voorbij gaan zonder een spetterende afsluiting van het seizoen. Dit keer zijn wij op bezoek geweest bij bollo de beer in landal. Vol enthousiasme zijn de kinderen gestart met een spannende speurtocht in het thema Disney. Nadat alle Disney figuren gevonden waren was het tijd om de buikjes te vullen met heerlijke frietjes en een snack. Ook bollo de beer kwam even gedag zeggen. Nadat alle buikjes gevuld waren was er nog tijd om lekker te klimmen en klauteren in de speeljungle. Na lang rennen en spelen waren de kinderen uitgeteld en was het tijd om naar huis te gaan. De kinderen kijken terug op een gezellige afsluiting van het klup seizoen bij bollo de beer in Landal.

Afsluiting 2016 (1) Afsluiting 2016 (2)