Seizoen 2016/2017

Afsluiting jongste groep 2017

Om dit mooie klupseizoen goed af te sluiten, hebben we met de jongste groep een fototocht gelopen. Vol enthousiasme liep de groep door de omgeving. Doordat de ogen goed open werden gehouden, werd elk detail van de foto gevonden. Op de helft kregen ze een ijsje om het warme weer tegemoet te komen.
Teruggekomen bij het klupgebouw, stond er een spel op de groep te wachten. Door middel van een bal in een panty moest de fles omgegooid worden. En natuurlijk werd dit niet met je handen gedaan, maar moest de panty over je hoofd heen getrokken worden. Wat hebben wij hier samen om gelachen!

De leiding hoopt dat jullie een leuk klupseizoen hebben gehad en dat we jullie het volgende seizoen weer zien!

 

Afsluiting BBQ 2017

Na opnieuw een geweldig Klupseizoen 2016-2017 was het wederom tijd voor onze jaarlijks terugkerende  Klupafsluiting. Een ideaal moment om het afgelopen jaar nog eens goed met iedereen door te nemen.
Voor onze oudste jongens vond dit plaats onder het genot van een geheel verzorgde BBQ.
Het grote voordeel is dat we ons geen zorgen hoefde te maken over wie de BBQ ging aansteken. Nog voordat we er erg in hadden stond de BBQ al in lichtelaaie.
Toen na circa 20 min angstvallig blazen en wapperen de ideale baktemperatuur bereik was, kon het feestmaal dan eindelijke beginnen.
Als voorgerecht vingen we aan met een paar licht verteerbare, in-house marinated kip spiesjes.
Als hoofdgerecht stonden er hamburgers op het menu, compleet met een knapperig gegrild bolletje, tomaat, sla, kaas, en niet te vergeten een krokant gegrild plakje spek en de daarbij behorende sauzen. Als bijgerecht bestond de keus uit een heerlijke gezonde salade of/en een iets minder gezonde rundvleessalade. Dit alles natuurlijk allemaal in combinatie met de nodige broodjes met kruidenboter.

Namens de leiding hopen we dat alle leden het allemaal naar hun zin hebben gehad en kijken we uit naar aankomend seizoen.

 


Sneeuwpop Schieten

Ook voor de oudste groepen is Kerst natuurlijk een speciaal moment. Speciaal voor de gelegenheid is er dit jaar een zeldzame houten sneeuwpop gemaakt. Omdat een echte sneeuwpop natuurlijk veel te groot is en dat het wel heel makkelijk maakt om raak te schieten, was dit een kleine versie. Met zowel de meisjes groep, als jongensgroep aanwezig kon het schieten beginnen!
Doormiddel van goed mikken en een klein beetje geluk was het de bedoeling de sneeuwpop, net zoals de vogel tijdens de Brummense kermis, eraf te schieten. Er was een kleine strijd gaande tussen de jongens en de meisjes, want er kan er maar eentje winnen. Na vele fanatieke rondes was het moment daar. De sneeuwpop viel eraf, en de uiteindelijke winnaar was hier natuurlijk zeer trots op! Er is tijdens deze avond namelijk een stukje Brummense geschiedenis geschreven. Een van de meiden heeft het laatste schot geschoten, en mag zichzelf dus Sneeuwpop Koningin 2016 noemen! De kerstviering was zoals altijd weer een geslaagde avond en een knallend einde van 2016.

  


Kerstviering jongste groep

Als Kerst activiteit gingen we dit jaar met de jongste groep naar Bowlingcenter Inntel in Zutphen. Met enige vertraging vertrokken we met 8 enthousiaste kinderen, verdeeld over 3 auto’s, richting Zutphen. Voor de meeste kinderen was het nog een verassing wat we gingen doen. Bij aankomst was het natuurlijk zoeken naar de juiste maat.
Op twee banen werd er fanatiek gegooid, maar wat waren die ballen zwaar zeg! Ondanks dat vielen er heel wat kegels om en de onderlinge strijdt was om te snijden.
Na een uurtje bowlen, met tussendoor wat te drinken, was het tijd om weer de juiste schoenen te zoeken en weer in de auto’s te stappen. Op de parkeerplaats werd er nog gauw verstoppertje gespeeld maar nadat iedereen gevonden was reden we terug naar Brummen.

  

Sinterklaasfeest

Sinterklaas was weer in het land en dat kon natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Met een goed gevulde zak vol cadeautjes kon de spelavond van de meisjesgroep beginnen. Gewapend met een paar dobbelstenen en de regels uitgeschreven op het bord ging was iedereen erg fanatiek bezig met spel. Na de eerste ronde waren alle cadeautjes verdeeld, waarna het openmaken, doorgeven, afpakken en ruilen kon begonnen. Van heerlijke chocolade tot een Justin Bieber beker en een geplette mandarijn, aan variatie binnen de cadeautjes heeft het niet gelegen. Als klapper op de vuurpijl waren er natuurlijk ook nog de nodige bitterbal rondjes om de avond compleet te maken. Kortom, weer een gezellige Sinterklaasavond bij Klup!

Voor de oudste jongens verliep de avond op vrijwel gelijke wijzen. Uitzondering was echter dat we dit jaar een nieuwe regel hebben doorgevoerd. Niet alleen konden de cadeautjes doorgegeven, afgepakt of geruild worden. Ditmaal kon je ook het geluk of de pech hebben dat je van plek moest ruilen met een persoon naar keuzen. De cadeaus bleven natuurlijk staan waar ze stonden. Je kunt je wellicht wel voorstellen dat dit voor één beteuterd gezicht zorgde terwijl de rest in een deuk lag. Zoals altijd bleef het nog lang onrustig aan de Tuinstraat die avond.


Paasviering

Op 7 april hebben we met de jongste groep kinderen Pasen gevierd. De avond begon met paaseieren schilderen en uiteraard met heel veel paaseieren eten. Het was geen verrassing dat de witte chocolade eieren het populairst waren, er bleven zelfs andere smaken over!
De geschilderde eieren werden in een bakje gedaan waarop een haan of paashaas werd geplakt. Deze konden worden ingekleurd tijdens het drogen van de geverfde eieren.
Daarna zijn we met z’n allen naar buiten gegaan. De paashaas had 40 rauwe eieren verstopt voor de kinderen om te zoeken, die al snel werden gevonden.
Het hoogtepunt van de avond was het om de beurt kapot gooien van de eieren op een paspop.

We kijken terug op een zeer geslaagde avond!