Seizoen 2017/2018

Afsluiting seizoen 2017/2018

Vol spanning kwamen de kinderen op de laatste vrijdagavond voor de vakantie aan bij Klup. Want wat zouden we dit jaar toch weer gaan doen om dit mooie klupseizoen af te sluiten?
De gehele tuin rondom Klup en de grote zaal was omgetoverd tot een lasergame terrein. Toen de grote kist open ging met daarin de laserpistooltjes werden de kinderen nog enthousiaster. Terwijl er verschillende spellen gespeeld werden stond de leiding in de keuken pizza’s te maken. De kinderen hadden nauwelijks tijd voor een pauze, maar de pizza’s gingen er met gemak in. Na nog een aantal fanatieke spelletjes werden de kinderen weer opgehaald. Het was voor de ouders een hele taak om de kinderen weer mee naar huis te krijgen.

De leiding kijkt terug op een ontzettend leuk seizoen en hopen dat jullie er ook van genoten hebben en dat we jullie na de zomervakantie allemaal weer terugzien!

 

Voor de oudste groepen was er wederom een geheel verzorgde BBQ inclusief salade en loempia’s.

Pasen

Dit jaar was het met Pasen een prima weertje om buiten te spelen. Daarom lag de tuin bij Klup dan ook vol met paaseitjes en paaslollies. De kinderen zijn zoals altijd erg fanatiek en hebben de tuin compleet doorzocht en rond gerend. Op één verdwaalt paaseitje na hadden de kinderen ze dan ook in een mum van tijd gevonden. Wellicht dat het verloren eitje er wel te lekker uitzag en dat een stiekeme voorbijganger hem heeft opgegeten. De lol was in ieder geval niet minder om. Nadat alle eitjes en lollies waren gevonden moesten ze natuurlijk ook nog worden opgegeten. Gelukkig waren de kinderen en de leiding allemaal wel bereidt daar een handje mee te helpen. Dus de eitjes waren allemaal op voor de ouders de kinderen kwamen ophalen. Alleen de chocolade mondjes verraden nog hoe we Pasen hebben gevierd.

 

Andreasmarkt 2018

Op 21 april vond de andreasmarkt weer plaats. Als traditie hadden we de open dag van Klup tijdens de Andreasmarkt.  Na het luiden van de klokken om 9 uur ’s ochtends, stonden we klaar om de kinderen entertainment te bezorgen. Naast  het entertainment voor de kinderen, verkochten wij ook de leuke prullaria en rieten manden.

Dit jaar konden de kinderen zich laten schminken, tekenen, kegelen en natuurlijk springen op het wel bekende springkussen met de kenmerken van een aap. Tevens bestond de mogelijkheid voor iedereen om een kijkje in ons gebouw te nemen. Dit zorgde voor veel verhalen en anekdotes van mensen die nog op de Pancratiusschool hadden gezeten in het Klupgebouw. Ook voor de jeugd bestond de mogelijkheid om eens te bekijken wat wij allemaal te bieden hebben. Met het zonnetje in ons gezicht, hebben we weer veel kinderen een lach op het gezicht kunnen bezorgen.