Kamp 2014

RKJK Kamp 2014

Terug uit de Middeleeuwen

Het R.K.J.K. organiseerde tijdens het pinksterweekend alweer voor de 41e keer het jongerenkamp in de bossen van Zeddam. Vrijdagavond begon om 18.30 uur de reis voor de oudere kinderen op de fiets naar het kamp. Een uur later startte het kamp ook voor de kinderen die met de auto naar het bos werden gebracht. Dit jaar was het een reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen.

Na het welkomstwoord, de bekendmaking van de groepen en een korte rondleiding door het kamp, was het al tijd voor de eerste spelletjes. Voor de jongste kinderen was er een bingo georganiseerd,  terwijl de ouderen het bos moesten zien te trotseren tijdens een smokkelspel.

Zoals gebruikelijk bleef het de eerste nacht nog lang onrustig in het kamp. Desondanks zat iedereen de volgende morgen weer vroeg aan het ontbijt. Een noviteit was dat het ontbijt werd gevolgd door het bouwen van twee immense forten, welke tijdens een ander spel later van pas zouden komen. ’s Middags was er in het centrum van Zeddam een vossenjacht. Na het plotseling ‘overlijden’ van de herbergier van het dorp, was het aan de kinderen om de moord op te lossen door aanwijzingen los te weken bij de vossen.

De stevige bodem die was gelegd tijdens het avondeten kwam goed van pas bij de veel besproken en gevreesde ‘spooktocht’. Ondanks het feit dat sommigen het bijna in hun broek van angst deden en er menig traan gelaten is, heeft vrijwel iedereen de tocht gelopen.
De zondag stond in het teken van de ‘lange tocht’. Door de spelletjes en het vluchten voor de rovers, maar bovenal het broeierige weer, was de keuken halverwege de tocht een ideale manier om even bij te tanken. Eenmaal terug in het kamp volgde er een klein watergevecht, terwijl de hamburgers op de barbecue nog eens werden omgedraaid. De op zaterdagochtend gebouwde forten werden na het eten gebruikt voor het vlag veroveren, waarbij de teams in het fort van de tegenstander moesten zien te komen. Gelukkig trok het voorspelde noodweer van zondagnacht langs ons heen en hebben we enkel een stevig buitje voor het stof gehad.

Met de maandag brak alweer de laatste dag van het kamp aan. Het ontbijt werd gevolgd door een speurtocht, terwijl de leiding hielp met het afbreken van het kamp. Nadat de winnaars verblijd waren met een prijsje, was het alweer de hoogste tijd voor de fietsers om naar Brummen te vertrekken. Toen de vrachtwagen was ingeladen en het bos in zijn oorspronkelijke staat was hersteld, brak ook voor de jongsten de tijd aan om richting Zeddam te wandelen. Daar stonden de auto’s klaar om de kinderen naar Brummen te vervoeren. Rond 16.00 uur kwam het hele gezelschap aan in Brummen. Nadat de hoofdleider alle kinderen en ouders had bedankt voor het geslaagde kamp, kon de bagage uit de vrachtwagen verdeeld worden en was het kamp echt ten einde.

Wederom kunnen we dit jaar, ondanks het kwik, terugblikken op een geweldig kamp.

Middels deze weg willen we ‘de ouders die gereden hebben’, de sponsors:, Ruumpol transport, T. Hoyinck, Aviko, Fixet Brummen, Gastouder Erika Elshof, Installatiebedrijf Slief Loenen, Vroolijke Frans, Den Hollander kaas (Lochem) en de leiding bedanken voor hun vrijwillige bijdrage aan dit kamp. Op naar volgend jaar!