Kamp 2015

RKJK Kamp 2015

RKJK terug uit Disneyland

Het RKJK organiseerde tijdens het pinksterweekend alweer voor de 42e keer het jongerenkamp in de bossen van Zeddam. Vrijdagavond begon om 18.30 uur de reis voor de oudere kinderen op de fiets naar het kamp. Een uur later startte het kamp ook voor de kinderen die met de auto naar het bos werden gebracht. Dit jaar was het hele bos omgetoverd tot een groot Disneyland. Na het welkomstwoord, de bekendmaking van de groepen en een korte rondleiding door het kamp, was het al tijd voor de eerste spelletjes. Voor de jongste kinderen was er een spel georganiseerd waarbij ze meteen het kamp beter konden leren kennen. De andere groepen leerden daarentegen het bos beter kennen tijdens een dropping. Gelukkig waren alle groepen weer op tijd terug en bleef het zoals gebruikelijk de eerste nacht nog lang onrustig in het kamp. Desondanks zat iedereen de volgende morgen weer vroeg aan het ontbijt. Na het ontbijt werd er levend stratego gespeeld met de rangen en standen van de Lion King.
’s Middags was er in het centrum van Zeddam een vossenjacht. Na de plotselinge dood van Assepoester,  was het aan de kinderen om de moord op te lossen door de vossen aan een stevig verhoor te onderwerpen. De dag werd afgesloten door de spooktocht. Ondanks dat het niet verplicht was om mee te gaan, heeft bijna iedereen toch meegedaan aan de tocht vol spanning.
De zondag stond in het teken van de ‘lange tocht’. In deze tocht probeerden de ‘Zware Jongens’ het goud af te pakken van de groepen. Vanwege deze dreiging waren de spelletjes en het broodje knakworst tussendoor, een ideale manier om even op adem te komen. ’s Avonds was er voor het eerst in jaren weer een bonte avond georganiseerd waarbij verrassend goed voorbereide groepen ten tonele verschenen. Het grote kampvuur maakte de avond helemaal compleet.
Met de maandag brak alweer de laatste dag van het kamp aan. Het ontbijt werd gevolgd door een speurtocht terwijl de leiding hielp met het afbreken van het kamp. Nadat de winnaars verblijd waren met een prijsje, was het alweer de hoogste tijd voor de fietsers om naar Brummen te vertrekken. Toen de vrachtwagen was ingeladen en het bos in zijn oorspronkelijke staat was hersteld, brak ook voor de jongsten de tijd aan om richting Zeddam te wandelen. Daar stonden de auto’s klaar om de kinderen naar Brummen te vervoeren. Rond 16.00 uur kwam het hele gezelschap aan in Brummen, dit keer helaas zonder vrachtwagen; deze stond met pech langs de kant van de weg.
Ondanks dat de afsluiting van kamp hierdoor ietwat anders verliep dan gepland,  kunnen we weer terugblikken op een geweldig kamp.

Middels deze weg willen we ‘de ouders die gereden hebben’, de sponsors:, Ruumpol transport, Aviko, T. Hoyinck, Fixet Brummen, Coop, Vroolijke Frans, Den Hollander kaas en de leiding bedanken voor hun vrijwillige bijdrage aan dit kamp. Op naar volgend jaar!