Kamp 2016

RKJK terug van ‘Expeditie Kraamskuil’

 Het RKJK organiseerde tijdens het pinksterweekend alweer voor de 43e keer het jongerenkamp in de bossen van Zeddam. Vrijdagavond begon om 18.30 uur de reis voor de oudere kinderen op de fiets naar het kamp. Een uur later startte het kamp ook voor de kinderen die met de auto naar het bos werden gebracht. Dit jaar gingen we op ‘Expeditie Kraamskuil’.
Na het welkomstwoord, de bekendmaking van de groepen en een korte rondleiding door het kamp, was het al tijd voor de eerste spelletjes. Voor de jongste kinderen was er een bingo georganiseerd waarbij ze meteen het kamp beter leerden kennen. De andere groepen leerden daarentegen het bos beter kennen tijdens een smokkelspel. Zoals gebruikelijk bleef het de eerste nacht nog lang onrustig in het kamp.
Desondanks zat iedereen de volgende morgen weer vroeg aan het ontbijt. Na het ontbijt volgde een spellencircuit waarbij in hoog tempo veel spelletjes werden gespeeld. ’s Middags toog de hele groep richting het centrum van Zeddam waar een vossenjacht was georganiseerd. Het was de bedoeling om door ondervraging van de vossen, erachter te komen waar de schat begraven was. De dag werd afgesloten met een spooktocht. Ondanks dat het niet verplicht was om mee te gaan, heeft bijna iedereen de tocht vol spanning gelopen
De zondag stond in het teken van de ‘lange tocht’. Tijdens deze tocht konden sleutels verdiend worden om aan het einde een kluisje te openen. Onderweg was het echter uitkijken geblazen voor de rovers die deze sleutels probeerden te ontfutselen. Vanwege deze dreiging waren de spelletjes en het broodje knakworst de ideale manier om even op adem te komen. ’s Avonds galmden de klanken van de ‘Bonte avond’ en de afsluitende disco weer door het bos tot in de late uurtjes.
Met de maandag brak alweer de laatste dag van het kamp aan. Het ontbijt werd gevolgd door fototocht en een deel van de leiding brak het kamp alweer af. Nadat de winnaars verblijd waren met een prijsje, was het de hoogste tijd voor de fietsers om naar Brummen te vertrekken. Toen de vrachtwagen was ingeladen en het bos in zijn oorspronkelijke staat was hersteld, brak ook voor de jongsten de tijd aan om richting Zeddam te wandelen. Daar stonden de auto’s klaar om de kinderen naar Brummen te vervoeren. Rond 16.15 uur kwam het hele gezelschap aan in Brummen en zat kamp 2016 er helaas weer op!
Het was weer een geweldig kamp en we hopen dat we volgend jaar weer iedereen mogen verwelkomen!