Kamp 2017

RKJK op Superheldenkamp!

Tijdens het Pinksterweekend heeft RKJK de bossen van Zeddam weer onveilig gemaakt. Met ongeveer 70 superhelden en 40 man leiding zijn wij dit 44e kamp jaar op vrijdagavond vertrokken richting Zeddam. De oudere kinderen zijn om 18.30 op de fiets vertrokken vanaf het klup gebouw, om een uurtje later gevolgd te worden door de jongere kinderen die met de auto gebracht werden. Eenmaal aangekomen in het bos kon het Superheldenkamp beginnen!
Het welkomstwoordje werd dit jaar gedaan door onze nieuwe hoofdleider Pascal Elshof. Dit jaar verwelkomde hij niet alleen de kinderen, maar ook de ouders die hen naar het kamp gebracht hadden. Na het welkomstwoordje en de groepsbekendmaking mochten de kinderen naar hun tenten toe en konden de ouders ook gelijk een kijkje in het kamp nemen. Snel hierna klonk het welbekende fluitsignaal alweer om de start van het eerste spel aan te kondigen. De jongste groepen wisten na dit spel precies waar alles in kamp te vinden was en zijn de strijd aangegaan in een spannend potje bingo. Voor de oudste groepen was er een mooi stukje bos uitgekozen om met het smokkelspel de kryptoniet bij Superman weg te krijgen. De nacht was na de spellen nog lang niet afgelopen. Zoals elk jaar waren de kinderen nog lang niet van plan om te gaan slapen.
De volgende ochtend stond het ontbijt al weer vroeg klaar om energie op te doen voor het spellencircuit. Hierbij moesten de groepen tegen elkaar strijden en hun verschillende vaardigheden laten zien. Hierna hebben de groepen ook nog een echte superheldennaam bedacht voor onze hoofdleider die nu door het leven gaat als “Walter Melon”. In de middag zijn we met de hele groep vertrokken richting het centrum van Zeddam voor de vossenjacht. Dit jaar heeft iedere groep zijn superheldenpak bij elkaar verzameld tijdens de zoektocht naar de superheldenvossen, zodat ze tijdens het eindspel optimale kracht hadden. In de avond stond de spoketocht op de planning. De groepen die de tocht nog een beetje eng vonden, konden de spoken gaan vangen tijdens de spokejacht. Bijna iedereen heeft de spoken voorbij zien komen tijdens deze spannende avond.
Op zondag hebben we de korte lange tocht gelopen. De tocht werd met twee groepen tegelijk gelopen, “the good guys” en “the bad guys”, die de strijd aangingen om krachten te verdienen. Tussendoor hebben we nog even genoten van een broodje knakworst, om aan het einde van de tocht de echte slechterik te verslaan tijdens een spellenronde. In de avond hebben we mogen genieten van optredens van de jongste groepen, om daarna door te gaan met een leuke “jongens tegen de meisjes” strijd door middel van een quiz en een actief woordenmaakspel. Na afloop was het nog tijd voor een disco waar jong en oud hun moves hebben laten zien op allerlei leuke hitjes.
Toen was helaas de dag al weer aangebroken waarop we weer richting Brummen vertrokken. De groepen hadden nog een laatste fotospel waarbij ze de juiste leiding moesten matchen aan een superheldenfoto. Het kamp werd ondertussen verder afgebroken zodat we ’s middags klaar om te gaan waren. Na de prijsuitreiking zijn de fietsers vertrokken en iets later werd de rest van de kinderen ook opgehaald. Aangekomen in Brummen stonden de ouders weer vol smart te wachten op hun Superhelden.

Kamp was weer zeer geslaagd en wij hopen al deze SUPER kinderen volgend jaar weer te zien. Graag willen wij via deze weg alle ouders die gereden hebben bedanken en natuurlijk ook onze sponsoren: Ruumpol transport, Aviko, T. Hoyinck, Hubo Brummen, Lidl, Vroolijke Frans, hotel Ruimzicht en de leiding bedanken voor hun vrijwillige bijdrage aan dit kamp. Tot het volgende super jaar allemaal!