Kamp 2018

RKJK op Tijdmachinekamp!

Het begin van het Pinksterweekend, is zoals elk jaar ook het begin van het RKJK kamp. Dit jaar zijn we voor de 45stekeer naar de bossen van Zeddam vertrokken. Na een warm welkom van onze hoofdleider Pascal Elshof kregen de kinderen te horen in welke groep ze zaten en hebben ze hun ouders nog even een kijkje laten nemen in hun tent voor het weekend. Aangezien we op tijdmachinekamp zijn, kon een echte tijdmachine natuurlijk niet afwezig zijn! Professor Gustave en zijn assistent waren dan ook het hele weekend aanwezig met hun tijdmachine. Helaas zijn de boeven ook op de hoogte van de nieuwe tijdmachine, dus vlak voor de eerste tijdreis poging werden de tandwielen van de machine gestolen. Gelukkig konden de kinderen helpen met zoeken en hebben door middel van het vinden en oplossen van rebussen de tandwielen terug gevonden! Hierna was het al weer tijd om de tenten in te duiken.

Op zaterdagochtend staat het ontbijt al vroeg klaar zodat we een goede start kunnen maken voor het spellencircuit. Na een drukke ochtend met allemaal verschillende spelletjes dachten we eindelijk naar de toekomst te kunnen met de tijdmachine. Helaas hebben de boefjes de raketten gestolen, dus aan de kinderen de taak om deze terug te krijgen. Tijdens de vossenjacht in Zeddam konden we alle onderdelen voor de raket verzamelen en zo de professor helpen. Naast het jagen naar vossen was er dit jaar een extra spelelement. Aangezien we in de flowerpowertijd zaten, kregen we een bloemetje mee om in Zeddam te ruilen. Uiteindelijk zijn er zelfs ritjes in oldtimers gemaakt en is er een klein orgel mee terug het bos ingenomen.  Na een heerlijk bord stamppot met spekjes vertrokken in de schemer de eerste groepen voor de Spoketocht. De eerste groepen hebben goed kunnen zien hoe de acts in elkaar zaten, maar voor de oudere kinderen en zelfs de hoofdleider was er af en toe een klein schrikmomentje. Iedereen had wel weer een stoer verhaal te vertellen voor de avond!

Op zondag hebben we de korte lange tocht gelopen waarbij we zelf moesten uitkijken voor de boefjes. De klok van de tijdmachine was gestolen en aan ons de taak deze weer bij elkaar te verzamelen. Halverwege de tocht stond de keuken weer klaar met knakworstjes en drinken en uiteindelijk in kamp kon de waterpret beginnen. De waterglijbaan stond klaar voor leiding om de laatste punten binnen te halen. Nadat alle groepjes binnen waren zijn de kinderen nog zo lang als kon van de glijbaan af gegaan. Er moest alleen ook geoefend worden voor de bonte avond.  Na de barbecue in het bos heeft iedereen zijn generale repetitie snel gedaan voordat de avond vol spektakel begon. De bonte avond zat vol geweldige acts waarin de kinderen hun creatieve moves hebben laten zien, met natuurlijk een spetterende disco als einde.

Helaas is het einde al weer aangekomen, na een lekker ontbijtje zijn de groepen op zoek gegaan naar de foto’s van de leiding in het bos. Ze zagen er wel een jaartje of 40 ouder uit, dus aan de kinderen de taak de leiding te herkennen. Na nog wat broodjes knakworst en een lekker soepje werd eindelijk bekend gemaakt welke groep de meeste punten had verzameld en kon de prijsuitreiking beginnen. Na het ritje terug naar Brummen hebben we nog afscheid genomen van Professor Gustave en zijn assistent en is iedereen weer terug in het heden!