RKJK Kamp

Kamp-pagina-1

Al sinds 1974 wordt tijdens het Pinksterweekend het RKJK kamp georganiseerd. Het is bedoeld voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar. Het kamp start elk jaar op vrijdagavond bij het Klupgebouw, vanuit waar de oudste kinderen (middelbare school) op de fiets vertrekken en de jongste kinderen een uurtje later met de auto. Aangekomen in het kamp wordt iedereen ingedeeld in groepjes samen met vriendjes of vriendinnetjes. Elk groepje krijgt een bijzonder degelijke tent waarin ’s nachts zal worden overnacht en meestal twee leiders. De leiding zal vrijwel het gehele kamp bij het groepje zijn en bestaat voornamelijk uit mensen die zelf ook altijd mee zijn geweest op kamp.

Over de dagen verspreid worden tal van verschillende spellen en activiteiten georganiseerd. Te denken valt aan een vossenjacht en een rovertocht, maar ook de nodige behendigheid komt vaak om de hoek kijken. Het hele kamp staat in het teken van een bepaald thema welke bedacht wordt door de spelleiding. Het is dus elk jaar weer een verrassing hoe de spelleiding invulling geeft aan het dagprogramma. Maar er is natuurlijk ook genoeg tijd om te voetballen of hutten te bouwen.

Om genoeg energie te hebben voor alle activiteiten, wordt er goed voor de inwendige mens gezorgd. Een aantal personen van de leiding neemt tijdens het weekend de taak van kok op zich. Zij zorgen ervoor dat er elke ochtend, middag en avond een gezonde, afwisselende en lekkere maaltijd op tafel staat. Mocht iemand allergisch zijn of bijvoorbeeld vegetariër, dan is dit geen enkel probleem.

Sedert het begin is het Bergherbos in Zeddam de locatie waar dit alles zich doet afspelen. Een prachtig stukje bos wat onderdeel is van Montferland, ongeveer 30km bij Brummen vandaan. De Kraamskuil is hierbij een centrale locatie. Rondom de kuil staan alle tenten verspreid en zullen de meeste spelletjes starten. Langzaam begint het een zeldzaamheid te worden dat er nog ergens in het bos een dergelijk evenement kan plaatshebben, vandaar dat we ook bijzonder blij zijn met deze unieke locatie!

Mocht er zich in een onverhoopt geval iets voordoen, dan zijn er altijd voldoende EHBO-ers of andere begeleiders beschikbaar om de juiste hulp te bieden. Ook zijn we dag en nacht bereikbaar mochten er zich aan het thuisfront of elders problemen voor doen.

De inschrijving zal ongeveer zes weken voor kamp plaatsvinden.

Kamp in het kort:

– De kosten bedragen jaarlijks rond de €45,-
– Bedoeld voor: jongeren van 6 t/m 17 jaar
– Locatie: Bergherbos Zeddam
– Aantal: rond de 90 kinderen en 50 personen leiding
– Anno 1974, al 45 jaar dus!
– Tijd: Tijdens het Pinksterweekend van vrijdagavond 18.00u tot en met maandagmiddag 15.30u.
– Eerst volgende keer: 18 t/m 21 mei

Voor meer informatie of vragen kunt u zich wenden tot de Facebook pagina van RKJK kamp of door het sturen van een email naar rkjkkamp@gmail.com